PER VERS – 45 OMDREJNINGER

Den hårdt arbejdende rapper og rimsmed Per Vers, har atter engang været en tur i essen, og der er blevet hamret igennem på det nye udspil, 45 omdrejninger. Det gløder, ja det gør!

Introen til albummet er stort, og smelter rigtigt fint sammen med Pers yderst personlige ord til hans evigt elskede far. Det rammer hårdt, men er samtidigt så smukt som det kan være. Nok nogle af de bedste vers fra Per i nyere tid. Rim og glade dage præger dog også albummet, som ellers bærer stort præg af, at været blevet til under corona nedlukningen. Der har været en form for ængstelse, og en form for uro, og så har der bare været trang til at komme ud med alle de ord, som Per Vers hoved og tanker bliver rusket af.

Albummet hapser og bider i stride strømme, lige ind i øregangen, og også ind i skribentens egne tanker, og danner en smuk regnbue på en sommerdag, hen over det ganske land, som vi alle elsker. Der er arbejdet hårdt igennem, og der er knoklet for det her album. Der er en lang række af Per Vers elskede, nære venner og samarbejdspartnere med ind over. Det er næsten for meget, men alligevel så overvældende fantastisk! Det er også fantastisk at høre, hvordan Per på en lille gang vers, banker en hilsen afsted til danmarks nye kvindelige hårde, men skønne rap-komet Tessa!

Det er virkelig bare et fedt værk af Per fra Gram, det er fantastisk arbejde af Per fra København, og Per fra hele Danmark. Indenfor genren rap, freestylerap og hiphop, er manden nærmest blevet folkeeje, hvis jeg må tillade mig at bruge dette ord. Der er knald på alle mand, og det er faktisk umuligt, at fremhæve enkelte af de medvirkende, lige fra de savnede afdøde, til de nulevende og upcoming ones! Jeg må dog i samme sætning tilføje, at jeg har en stor kærlighed for samarbejdet med Pers kollega, Pede B, som jeg også har snakket Gin & Cocio med, i en anden sammenhæng, og som findes lige her på siden. Per og Pede klæder hinanden så fedt, også på dette album, hvor de står ualmindeligt skarpt.

Det er alle 45 omdrejninger værd, i hele øjeblikket og hele verdenshistorien, og så er det er nok et af de bedste udspil fra Per Vers kæmpe ordbog af albums. Hey, jeg smutter lige i Lalandia og plejer min burrito krop, imens jeg lytter atter engang.

Se en introduktion til hele albummet lige herunder, direkte fra Pers tv, og smut endelig også forbi, og lyt til et af mine yndlings tracks fra Soundcloud, hvor Per i samarbejde med bandet tv-2, får en regnfuld vestjysk provinsby til at lyde yderst attraktiv.