DEN SYVENDE SØN – NY SINGLE

I morgen fredag er der nyt. Nyt fra bandet DEN SYVENDE SØN. Jeg har gået og sniglyttet, og kan ikke holde foden i ro. Første single forud for det kommende longplay album, der udkommer den 19.Maj, hedder Alt på spil og singlen ligger sig i slipstrømmen på albummet Trods fra 2020. Faktisk kan man forvente en overhaling, allerede nu. Lyden er lækker, og tekstuniverset når nye højder. 

En stensikker stemme

Det solide singleudspil, fra det endnu mere solide orkester, rummer både de gamle toner, men finder samtidig en ny og dejlig vej, ud af højtalerne. Sangen vrider sig ind, gennemlytning efter gennemlytning. Vokalen fra Michel Belli er skarp, som man kender den, og teksten er enormt fængende. Det kan han altså, og han gør det igen. Alt på spil, men lige så skarp, vedkommende og Skaløe’sk i sin skæppe skønne enhed. Belli styrer atter vokalen sikkert og med personligt aftryk, og aftryk af DEN SYVENDE SØN.

Sangskrivningen længe leve. Hip hip! 

Sønnerne vokser

Bandet er løftet til nye højder, men er stadig det samme band i aftryk og udtryk, som vi hørte det på albummet TRODS. Et album du kan læse mere om lige her. Dømt efter dette første udspil fra det kommede album, kan man så absolut kun sidde tilbage med et godt smil og en yderst aktiv vippende fod. Bandet, som stadig består af Michel Belli på vokal, Adam Winberg på trommer, Tobias Winberg på bas, og Mads Jensen på tangenter, samt Mikkel Grue på yderst arbejdsom guitar, er blevet meget mere sammentømret. Det høres at DEN SYVENDE SØN, stadig er et stort kollektiv, som Rifbjerg på kulturministeriets trappe, hvis jeg må gentage mig selv, fra sidste artikel om albummet TRODS. 

Det kommende album, og denne singleforløber, er atter produceret af guitaristen og produceren Christian Ki, og selvom de har prøvet det hele før, så løftes musikken til rumlende, skramlende, og stormfuld højder. Christian Ki har klart gjort sit arbejde, igen! Orkesteret vil, de kan, og de magter det hele. 

Lyt med fra fredag.