Henning Stærk – Big Boss Man 

Der er gået en rum tid. Men ventetiden har bestemt været det værd, hvis man er fan af Henning Stærk og de sprøde blues riffs. Det emmer af solide toner, mange tanker, og albummet i sin helhed er bare Stærkt!

Gran’ ol’ rock n roll 

Vi skal tilbage til 2009, hvor Henning Stærk sidst lod høre fra sig, med et helt longplay album. Egentlig var tanken, at han denne gang ville udgive en enkelt single digitalt, men da han var sammen med bandet, kom der en STÆRK lyst til mere. Dermed blev det til 10 sange, og første udgivelse i mere end er årti, fra en af Danmarks mest bundsolide sangere og musikere. Allerede fra albummets første rille, er der tryk på drengen, eller drengene. Bandet er solidt sammenspillet, og der er simpelthen dømt Rock n Roll for alle pengene, så det var godt de fortsatte med indspilningerne, og gav den et skud. Man hører tydeligt, hvor glad Henning Stærk er for musikken og bandet, og hvor glad bandet er for samarbejdet. 

Det hele emmer af noget så upassende billedligt som whiskey, smøger og stærke Harley Davidson bikere, hvis man spørger skribenten her. Eller det vil faktisk sige, at hovedpersonen selv, har faktisk lagt alkohol og smøgerne på hylden, for netop at rippe op i livets lange vej, og servere sin sjæl for sundhedens skyld, men også for lytteren. Det er også stærkt! Stemmen er klar, men stadig med undertonerne som man kender Henning Stærk, og hvor er det sejt lavet og præsteret, både privat, og som offentligt sanger. Det er som man kender manden. Der er stadig rock n roll klar til highway folket, og ballade til folket, men også kontrol over tingene.Jeg har alle dage nydt en fed guitar, et fedt riff fra strengene, men også en vedholdende og indlevende vokal, og man får det hele, når man lytter dette album fra ende til anden. 

Når sjælen krænges ud

Hennig Stærk Pressefoto.

Der er plads til sjælerne, de kendte, og de knapt så kendte. Det er hele esensen af Henning Stærk, når han er bedst. Jeg synes bestemt man fornemmer, at livet er lagt om, og der er meget mere at komme efter. Der tørstes efter mere, og man har ikke solgt sin sjæl til rock n roll, eller det storsælgende kompromisløse album, og pladekontrakten. Nej, man er gået hjertets vej, og det kan bestemt noget. Det kan også noget, når sangen Someone You Love tikker ind, og her vil den vakse læser måske synes, at titlen virker bekendt, hvis man f.eks er fan af Tina Dickow? Stærk leverer simpelthen denne sang i en så flot udgave, at der hermed opfordres til, at synge en duet en dag. 

Albummets åbner er af en klasse, så man får lyst til mere, men generelt kan Henning Stærk og band meget mere, som her, hvor de atter får lov til, at folde de store musikalske vinger ud. Endnu en perle på dette flotte album, er en nyfortolkning af John Lennon sangen Jealous Guy. Man kan ikke andet, end føle sig revet med, når hovedpersonen her krænger sin velkendte og stadig levende vokal ud over kanten. Hans Chr. Bugge på guitar, Christoffer Østergaard på trommer, Joakim Øster på bas, passer perfekt til Henning Stærk, og så har de herrer faktisk indspillet albummet live i studiet, så dette album er samtidig også en slags sjældenhed, da der ikke rigtigt indspilles på den måde mere. Det er i øvrigt synd, så det er kærkomment, at Stærk holder fanen oppe for den håndspillede rock. Det er også fedt! 

Generelt er albummet yderst velproduceret, og fyldt med en masse stjerneskud, og så begynder foden at vippe, fra første toner. Lad mig gentage : Manden er ikke ung længere, men han er klart BIG BOSS MAN på den danske rock scene. 

Albummet er ude fredag d.17 Marts fra Target Records